Goddelijke suikervrije en glutenvrije chocoladetaart

Chocolovers opgelet! Deze goddelijke chocoladetaart MOET je echt proberen. Heerlijk smeuïg en ook nog eens glutenvrij en suikervrij. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig?

  • 150 gr pure (suikervrije) chocolade
  • 75 ml gesmolten kokosolie
  • 75 gr gezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 6 medjoul dadels
  • Optioneel: zoetstof
  • Springvorm met bakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Ontpit de dadels en zet ze even in een laagje kokend water. Pureer ze vervolgens. Smelt de chocolade en kokosolie au bain marie. Voeg hier de roomboter en de gepureerde dadels bij en meng. Laat het chocolade mengsel even afkoelen. Proef het beslag, vind je het niet zoet genoeg? Voeg dan wat zoetstof toe. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng de dooiers door het chocolademengsel en schep hier dan het eiwit door, tot een luchtig beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart eerst 15 minuten op 170 graden. Zet de taart daarna nog 20 minuten in de oven op 160 graden. Als je de taart uit de oven haalt, lijkt de taart nog niet helemaal gaar. Dit komt goed als je hem helemaal laat afkoelen! Je haalt er ongeveer 8 stukken uit.

Per puntje:
Calorieën: 342
Vet: 26,7 gram
Koolhydraten: 18,3 gram
Eiwitten: 6 gram
Vezels: 1,2 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close