FILMPJE: Luchtige kokos-choco cake

Deze cake is super luchtig en door de combi van kokos en choco moet je uitkijken dat je hem niet in 1 keer opeet! In een filmpje laat ik je zien hoe je deze heerlijke cake maakt.

 

Wat heb je nodig (voor 1 cake/12 plakken)?

  • 170 gr tarwebloem
  • 80 gr kokosrasp
  • 100 gr havermeel
  • 2 el bakpoeder
  • 120 gr gesmolten kokosolie
  • 40 gr zonnebloemolie
  • 60 gr honing
  • 4 eieren
  • 50 ml water
  • 30 gr cacaopoeder
  • Cakevorm met bakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de tarwebloem, kokosrasp, havermeel en bakpoeder in een kom en meng. Voeg hier dan de kokosolie, zonnebloemolie, honing, eieren en water bij, meng tot een glad beslag. Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Voeg aan de andere helft van het beslag de cacaopoeder toe en meng goed. Giet dit ook in de cakevorm. Bak de cake ongeveer 40 minuten. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem snijd, je haalt er 12 plakken uit.

Per plak:
Calorieën: 284
Vet: 19 gram
Koolhydraten: 20,1 gram
Eiwitten: 5,2 gram