FILMPJE: blueberry havermout taart

Waarom havermoutpap eten als je ook kunt kiezen voor een havermout taart? Deze taart maak je namelijk met PRECIES dezelfde ingrediënten als havermoutpap

Nog steeds mijn favoriete tussendoortje. Zondagavond maak ik een havermout taart, ik snijd hem in 8 stukken, vries ze in en ik heb de hele week een heerlijk ontbijt of tussendoortje. De basis bestaat maar uit 3 ingrediënten, makkelijker kan niet!

Wat heb je nodig (voor 8 stukken havermout taart)?

  • 150 gr havermout
  • 400 ml magere (of plantaardige) melk
  • 50 gr whey vanillesmaak (je kunt dit vervangen voor 50 gr havermout. Voeg dan wel wat zoetstof of honing toe!)
  • Doosje diepvries blauwe bessen
  • Springvorm met bakpapier
  • Blauwe bessen voor de topping

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Giet het beslag in de springvorm en bak de havermout taart 40 minuten. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijd. Versier de taart eventueel nog met de blauwe bessen die je over hebt.

Je kunt de taart invriezen en heel gemakkelijk ’s ochtends een puntje uit de vriezer halen!

Per puntje (1/8):
Calorieën: 116
Vet: 1,7 gram
Koolhydraten: 16,4 gram
Eiwitten: 9 gram
Vezels: 1,4 gram




8 Comments

hildejans maart 7, 2018 at 10:37 pm

Klinkt lekker, en makkelijk!
Vraagje: wat is de functie van het in het recept? Zou je het kunnen weglaten of vervangen? Bedankt!

Jackynobels maart 8, 2018 at 7:15 am

De functie van wat? 🙂

anniepannie_nl maart 8, 2018 at 9:46 am

Ik denk het ‘whey’ poeder. Dit vroeg ik me ook af!

Jackynobels maart 8, 2018 at 9:48 am

De whey heb ik toegevoegd voor de eiwitten en de smaak. Je kunt 50 gr whey vervangen voor 50 gr havermout, maar dan moet je nog wel zoetstof/honing toevoegen, want anders zit er geen smaak aan 🙂

anniepannie_nl maart 8, 2018 at 10:06 am

Ahhh top, dat ga ik eens proberen!

5x gezond bakken met kinderen maart 11, 2018 at 6:15 pm

[…] Blueberry havermout taart […]

Doron maart 12, 2018 at 12:36 pm

Ik heb deze taart gisteren proberen te bakken, maar helaas krijg ik hem niet gaar!! Is de 175graden hetelucht óf elektrisch?! Ik heb bruine rijst weypoeder gebruikt, lijkt me niet het probleem. Toch?!
Erg jammer, hij zag er zó lekker uit!!

Jackynobels maart 12, 2018 at 12:40 pm

Wat jammer! Dat is hetelucht. Maar hij hoeft ook niet gaar te zijn, er zitten geen rauwe producten in. Als hij nog wat nat is in het midden, en je laat hem afkoelen. Is dat vaak ook opgelost!

Comments are closed.