Gezonde christmas kwarktaart

Als ik kerst etentjes heb, zorg ik er altijd voor dat ik kook. Want ik maak gewoon stiekem hele ‘gezonde’ gerechtjes, zonder dat iemand het door heeft.
Deze taart is heerlijk als nagerecht tijdens het kerstdiner, of zelfs als kerstontbijtje!

Wat heb je nodig?

  • 200 gr havermout
  • 260 gr gedroogde ontpitte dadels
  • 6 el gesmolten kokosolie
  • 1 kg magere kwark
  • Zoetstof naar smaak
  • 30 gr whey/proteïne poeder (ik gebruikte de smaak cookies & cream)
  • 12 gelatineblaadjes
  • 1 reep chocolade (85%)
  • 150 gr verse cranberry’s
  • Ronde springvorm met bakpapier (26 cm)
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je het?

Haal de kwark een uur van de voren uit de koelkast zodat deze op kamer temperatuur komt. Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe de dadels, havermout en kokosolie in de blender of keukenmachine en mix totdat er een kleverig mengsel ontstaat. Druk het mengsel op de bodem van de springvorm en zet een half uurtje in de koelkast. Meng dan de kwark met de whey en zoetstof. Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp deze uit en warm op in een steelpan met wat water. Zorg dat het niet gaat koken! Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de gelatine, voor dat het gaat binden, bij het kwarkmengsel en meng nogmaals. Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat de taart een nachtje in de koelkast staan. Smelt de chocoladereep au bain-marie en giet de chocolade bovenop de kwarklaag. Zet weer in de koelkast totdat de chocolade uitgehard is. Kook de cranberry’s in een steelpannetje met 50 ml water en wat zoetstof tot de cranberry’s open knappen. Prak ze wat fijn en laat nog 5 minuten koken. Als de cranberry saus afgekoeld is kan je de taart hiermee versieren, maak eventueel nog af met wat extra fruit.




2 Comments

Rieneke december 20, 2016 at 9:46 am

Hoe groot was het springvorm dat je voor dit taartje hebt gebruikt? Ziet er super goed uit!

Rieneke december 20, 2016 at 9:46 am

Whoops het staat er wel 😉

Comments are closed.