Cheesecake met minder calorieën: Lemon & raspberry

Cheesecake, cheesecake, cheesecake. Ik maak ze als snack, voor het ontbijt, voor een feestje. Wanneer niet eigenlijk? Iedere keer probeer ik nieuwe smaken en ingrediënten.

De calorieën van een ‘normale’ cheesecake kunnen al snel oplopen tot 400 calorieën per puntje. Deze cheesecake bevat veel minder calorieën. Guilt free genieten dus!

Dit keer de frisse smaak van lemon & raspberry, ideaal voor bij dit weertje!

Tip: maak ook eens een lemon poppyseed cheesecake!

Wat heb je nodig (voor 8 stukken)?

Voor de bodem

  • 100 gr amandelmeel
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • Springvorm (16 cm)

Voor de cake

  • 50 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze)
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 230 gr magere kwark citroensmaak
  • 25 gr custard
  • Vers of diepvries fruit

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet je springvorm in. Doe de amandelmeel in een kom en voeg hierbij de gesmolten kokosolie, meng tot deeg. Druk het deeg daarna in de ingevette springvorm en bak de bodem van de cheesecake 15 minuten goudbruin. Ondertussen kan je de cake maken: doe alle ingrediënten voor de cake, behalve het fruit, in een kom. Meng glad. Dit kan met de hand of met een keukenmachine. Giet het kwarkmengsel op de bodem en bak de cheesecake 30 minuten. Zet hem daarna 30 minuten in de koelkast. Als de cheesecake uit de oven komt lijkt het of hij nog niet gaar is in het midden, maar dat komt in de koelkast helemaal goed.

Prak wat fruit fijn en verdeel dit over de cheesecake. Je kunt ook jam gebruiken.

Per portie:
Calorieën: 211
Vet: 16,5 gram
Koolhydraten: 3,4 gram
Eiwitten: 11,6 gram
Vezels: 1 gram

Dit recept maakte ik voor Ruggengraat en kan je ook vinden op hun website!