Baby bananenpannenkoekjes (vanaf 8 maanden)

Ik was aan het nadenken wat voor gezonde snack/lunch ik aan Evy kon geven, naast brood. Toen bedacht ik me dat de bekende bananenpannenkoekjes een goed alternatief zijn voor baby’s! Lekker zacht, lekker zoet en zonder allerlei overbodige toevoegingen.

Als je kindje geen probleem heeft met een zacht stukje brood, dan kunnen deze bananenpannenkoeken een goed alternatief zijn voor jouw kindje. Niet alleen lekker voor baby’s, maar voor het hele gezin 😉

Wat heb je nodig (voor 2 porties)?

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • Olijfolie om in te bakken
  • Optioneel: kaneel

Tip: wil je dat de maaltijd nog meer vullend is? Voeg er dan wat bloem of havermout/meel aan toe.

Hoe maak je de bananenpannenkoekjes voor jouw kindje?

Het maken van deze pannenkoekjes is super simpel. Prak de banaan en voeg hier de eieren aan toe, meng goed. Verwarm de koekenpan met wat olijfolie en bak kleine (of 1 grote) pannenkoekjes van het beslag totdat beide kanten goud-bruin zijn en de pannenkoekjes goed gaar zijn. Voeg eventueel nog wat kaneel toe aan het beslag of strooi wat kaneel over de pannenkoekjes heen.

Snijd in stukjes en smullen maar!




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close