Appel-kruimeltaart

De appel-kruimeltaart, een leuke variatie op de gewone appeltaart. Als je deze appel-kruimeltaart maakt, ruikt je hele huis naar de herfst! Zoete appels met kaneel, onder een krokant kruimellaagje.. meer hoef ik vast niet te zeggen. Snel proberen!

Wat heb je nodig?

  • 160 gr tarwebloem
  • 5 el honing
  • 40 ml gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • 3 appels
  • 1 el kaneel
  • 40 gr amandelmeel
  • 2 el ongesmolten kokosolie
  • Springvorm met bakpapier (19 cm)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe 120 gr tarwebloem, 3 el honing, gesmolten kokosolie en het ei in een kom en meng totdat je deeg krijgt. Druk het deeg in de springvorm met bakpapier, zodat de bodem en zijkanten zijn bedekt. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Doe deze in een schaaltje en meng hier de kaneel door. Haal de bodem uit de oven en verdeel de stukjes appel over de bodem.

Doe de amandelmeel, 40 gr tarwebloem, ongesmolten kokosolie en 2 el honing in een apart schaaltje en meng totdat er brokjes deeg ontstaan. Verdeel de brokjes deeg over de appelstukjes en bak de taart nog eens 20-30 minuten.