Aardbei-mango kruimeltaart

Ik ben gek op taart, taart als ontbijt, lunch, avondeten of tussendoortje. Wat is er nu beter als een taart die je altijd kan eten? De basis van deze taart bestaat uit havermout, waardoor je lang verzadigd blijft en het fruit zorgt ervoor dat deze taart een vitaminebommetje is!

Wat heb je nodig?

  • 120 gr havermout
  • 6 el honing
  • 40 ml gesmolten kokosolie
  • 2 el ongesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • 100 gr mango
  • 100 gr aardbeien
  • 40 gr amandelmeel
  • Ronde springvorm (19 cm) met bakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng 100 gr havermout met 4 el honing, de gesmolten kokosolie en het ei door elkaar. Druk dit mengsel in een met bakpapier beklede springvorm zodat de bodem en de zijkant bedekt is. Bak de bodem eerst 10 minuten. Snijd in de tussentijd de mango en aarbeien in kleine blokjes. Meng in een aparte kom 20 gr havermout, het amandelmeel, de ongesmolten kokosolie en 2 el honing door elkaar totdat je brokjes deeg krijgt. Als de baktijd van de bodem verstreken is, vul deze dan met de mango en aardbeien. Strooi de brokjes deeg daar vervolgens overheen. Bak de taart nog eens 20 minuten en laat hem goed afkoelen. Smakelijk!

 




1 Comment

Blueberry crumble pie september 29, 2018 at 5:24 pm

[…] kruimeltaart maken lijkt misschien moeilijk, maar deze is super easy! Na de aardbei-mango kruimeltaart is het nu tijd voor een nieuwe variant! Deze taart bestaat voor het grootste deel uit havermout en […]

Comments are closed.