Roti met kip en zoete aardappel

Kennen jullie dat? Alles wat je moeder maakt is net even wat lekkerder. Zoals jullie misschien wel merken ben ik meer van de ontbijtjes en zoete gerechtjes. Het diner laat ik vaak aan mijn mama over. Dit is toch wel mijn lievelingsgerecht van haar en wilde deze zeker met jullie delen!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 1 flinke tl gehakte knoflook
  • 1 ui
  • 500 gr kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 300 gr kousenband (bij een toko verkrijgbaar)
  • 2 grote zoete aardappelen
  • Hindoestaanse masala (de echte in het rood-gele zakje, bij een toko verkrijgbaar)
  • Zout en peper
  • 2 roti vellen (bij een toko verkrijgbaar)
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Hoe maak je het?

Versnipper de ui. Doe een flinke scheut olie in een pan en bak hier de ui en knoflook in op laag vuur. Doe hierbij 2 flinke el Hindoestaanse masala. Bak even aan. Snijd de kipfilet in stukken, doe deze ook in de pan samen met wat zout en peper. Als de kipfilet rondom goud-bruin is, voeg dan wat water toe totdat de kip net onder water staat. Doe hierbij een halve liter water, het bouillonblokje en de tomatenpuree. Laat 30 min op laag vuur staan. Proef af en toe, voeg naar smaak masala toe (het moet een pittige kerrie smaak krijgen). Schil de zoete aardappel en snijd in grote blokken. Kook deze in een aparte pan totdat deze gaar zijn (niet heel zacht, nog wel stevig). Maak de kousenband schoon en snijd in stukjes. Voeg deze na de 30 minuten bij het mengsel. Laat gezamenlijk even staan op laag vuur. Proef af en toe of de kousenband gaar is. Voeg dan ook zout en peper toe als dit nodig is. Giet de aardappelen af en voeg deze voorzichtig bij het mengsel. Roer door elkaar, warm de roti vellen op en je roti is klaar!




1 Comment

Aardappel Salade Malta – Jacky Nobels mei 28, 2017 at 7:01 pm

[…] maak regelmatig recepten uit verschillende landen zoals de Roti Kip met zoete aardappel. We eten voortdurend gerechten uit andere landen, maar volgens mij zijn we ons daar helemaal niet […]

Comments are closed.